top of page
  • Obrázek autoraSky

Brno - Cestujete do ČR? Určitě navštivte!

Cestujete do ČR? Určitě navštivte Brno! Nevím, co jiného jste čekali?


Brno je město, i když si někteří Urážeči Brna myslí, že není.


V Brně se nachází nejlepší hromadná doprava z celé ČR, a zároveň ta nejdražší.


Hlavní nádraží v Brně se pořád opravuje, ale už jen pocit po výstupu z vlaku stojí stejně zato. Nastoupit můžete do šalin, autobusů i trolejbusů, a dostat se buď na náměstí Svobody s brněnským orlojem ve tvaru velkého černého mužského přirození, nebo na opačnou stranu do cikánské čtvrti.


Dále se v Brně nachází Moravské náměstí, kde je v noci vidět světelná kašna s písmeny a barvami duhy. Teda alespoň byla, než začala epidemie. Mors Art, alternativní hospodu, tu už sice zrušili, ale když se podíváte na náměstí shora, potěší vás místo hospody tvar náměstí: komunistická hvězda a socha soudruha. Náměstí se totiž dříve jmenovalo „Náměstí Rudé armády“. Na „Moravské náměstí“ ho politici přejmenovali až po Sametové revoluci.


Nedaleko Moravského náměstí se nachází uzel všech šalin: Česká. Je zde knihkupectví, zdravá výživa a brněnská správa sociálního zabezpečení.


V poliklinice jsou ambulance, v budově polikliniky kavárna a konají se zde přednášky. O jaké poliklinice to mluvím? Ne, nejde o Nemocnici Bohunice, Polikliniku Lesná ani o Polikliniku Zahradníkova, ale tu v sále Břetislava Bakaly, kavárna a přednášky jsou zde. Poliklinika Lesná se nachází na Halasově náměstí, samotná Lesná je nejhezčí sídliště v ČR. Nedaleko Lesné je Královo pole s VUT kopcem a výhledem na koleje VUT – Vysokého učení technického.


Když pojedeme z centra, dojedeme do lomu v České – perfektného místa na piknik a obřady. Směrem do centra nás čeká veterina, bývalá vojenská základna, co chátrá, a park Lužánky. Na konci hlavní ulice, nejdelší v Brně, je už zase Hlavní nádraží a ve tmě na kopci zářící bývalá pevnost Špilberk.


Jelikož města už bylo dost, vyrazíme na brněnskou přehradu: Prýgl. Zde je pouť, zoologická zahrada, pláže, ohňostroj a pěšky asi osm kilometrů hrad Veveří.

A nebylo by to Brno, kdyby se tu mimo jiné nenacházelo místo, kde má své místo zelenina a její prodej: Zelný trh s kašnou a zahrádkami, kde lze venku posedět a zapít výlet vínem. A víno je tu opravdu světové. No jo, Morava se vyzná ve vínech i zábavě.


19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Volby 2021

bottom of page