top of page
  • Obrázek autoraSky

Koronavirus - téma, které vždy zabere

Ahoj všichni,


Jak jistě víte, koronavirus stále běží. V Brně jsou dva nakažení ve vážném stavu a na nějakých místech v ČR musíte v obchodech a MHD nosit ještě roušky, stejně jako v pražském metru.


Jak jsem já prožívala pandemii? Nejvíce mě uškodil asi zákaz provozu úřadů, protože jsem si měnila jméno z Terka Blaštíková na Sky Křížová (Sky Cross by mi neuznali), a tak bylo těžší sehnat občanku, rodný list apod.

Rouška byla pro mě osobně nepřijemná, hlavně kvůli dýchání. Nějaký doktůrek uběhl 40 km s rouškou, aby ukázal, že to jde? To ji měl buď extra prodyšnou, nebo nedýchá. Ostatně, to jestli dýchá, by měl jako doktor vědět sám.

Kvůli pandemii taky nebylo nějakou dobu moc poptávek na úklid. Proto jsem se rozhodla přidat "úklidovou sekci", kam se můžete podívat a objednat si u mě úklid. Jako OSVČ se právě uklízení věnuji a své klienty kvůli své genetické mutaci zraku nepřestávám udivovat. O přidání sekce vás budu v budoucnu informovat.

Méně akcí mi umožnilo se v Zelenči, kde teď dočasně bydlím, velmi nudit. Ale kvůli financím bych do Prahy nejezdila stejně. Blbý kapitalismus. Za všechno prachy. A to jsem jeho příznivkyně... Jinak mě pandemie moc neovlivnila.


Koronavirus je nebezpečný kluk, ale v porovnání v počtu zabitých (data jsou stará 2 měsíce!) je daleko nebezpečnější ptačí chřipka nebo AIDS - a zrovna z AIDS si lidi hlavu nedělaj! Méně nebezpečná je mimo jiné třeba ebola, ale to proto, že je v Africe. Kdo je počítá. Blbý američani tentokrát ale museli použít své antivirusové kryty (viz. dokument o konci světa - kapitola pandemická na Youtube), protože Amerika byla zasažená hodně - středobodem v USA. Teď už i lidi, kteří za socialismu považovali bydlení v Americe za dobrý nápad, jsou velice rádi, že zůstali v ČR.


Co se týče ekonomiky, důvod, proč se teď zdražuje zelenina apod. , je nedostatek pracovních sil - je jich ještě méně, než před koronavirem = skvělá příležitost k hledání práce. Zdražení jiných věcí vězí v pádu pár firem a podnikatelském nedostatku kvůli zavírání obchodů. Ekonomika ČR má velký dluh a bude trvat roky, než se vrátí alespoň zpátky na "jen vytunelování". Zrovna mě to jako jednu z mála celkem trápí.


To je všechno, více věcí probírat netřeba. Hlavně to chce jednu věc: zodpovědnost. Noste roušky, i když to není v zákoně, jinak to tu bude jako v OKD. Peace


61 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Zprávy!

bottom of page