top of page
  • Obrázek autoraSky

Krátké povídky o bozích - Odinova toaleta

Aktualizováno: 6. 11. 2020




Vzhledem k nefunkčnosti spolupráce mazi wixem a wattpadem zde text okopíruju a přídám odkaz:



Tento příběh jsem vymyslela jako improvizaci, když jsem měla dlouhou chvíli a sem bych ho chtěla poprvé přepsat. Odkaz dám i na svůj blog booksemblogtam. Kdo by chtěl, může sledovat i tento můj výtvor.

Jak jistě víte, bohové se chovají jako lidé, rodí, pijou apod. No a samozřejmě potřebují i vlastní záchod.

Odin jeden má. Jeden, který patří jen jemu. Má vysoko postavené prkýnko, takže si na něm, i dokonce na něm, připadá vznešeně. Tohle se však nelíbí Lokimu, který se musí, stejně jako všichni kromě Odina, dělit o záchody s ostatními válečníky. "To prkénko je vždy po....rané. To se fakt nedá", říká Loki. A nebyl by to Loki, kdyby naoplátku Odinova štěstí nevymyslel nějakou zlomyslnost.

Jednou přišel Loki k Odinově toaletě, vyřezal kolem prkýnka díru, chytil prkýnko dřív, než spadne a opět ho tam připevnil, avšak jen poloutaženými hřebíky. "Až si to Jednoočko sedne", představoval si nahlas Loki, "spadne rovnou do mísy a protože je vznešený, nikomu to nepřizná a já budu i tak v suchu."

Loki si sedl blízko Odina a čekal. Odin pil, ale jakoby se mu ten den vůbec nechtělo na záchod. Až najednou přišel za Odinem Thor a řekl: "Odine, potřebuji použít tvůj záchod. V boji jsem si pochroumal nohy a nemůžu skoro chodit. Tvé vysoké prkýnko mi snad uleví. Tady na kládách si nohy neuvolním." Odin se na chvíli zamyslel, ale neřekl nic. Lokimu se nejprve ulevilo, ale to neznal Thora. Thor naléhal dál: "Prosím, Odine, jsem tvůj syn. Dovol mi to projednou." Odin vyjekl: "No dobře, mám už dnes trochu napito, tak jsem na vás, ehmmm......až moc hodný. Můžeš ho tedy, jen dnes, použít." Loki vyjekl a hned běžel k záchodu. Thor se mezitím dobelhal taky, a už se těšil, až uleví, nejen svým nohám. Loki ho ale zastavil: "Ehmmm, Thore...." spustil, protože mu bylo jasné, že Thor by, narozdíl od Odina, řešil, kdo to udělal a taky by hned jako první obvinil jeho. Vždy když se něco stane, Thor jako první obviní Lokiho. Ušetří mu to spoustu práce. Proto Loki řekl: "Nemůžeš použít Odinův záchod a využít toho, že je napůl ožralý. Zítra by určitě litoval, že ti to dovolil a vadilo by mu to." Thor se ušklíbl: "Zas takový suchar Odin není. Určitě se zlobit nebude." a odkopl Lokiho ke kyblíku s mopem, který hned spadl chudákovi Lokimu na hlavu. V ten moment si Thor sedl a..... ŽUCH! spadl rovnou do záchoda. Nadával, až to slyšeli všichni v hodovní síni a běželi se podívat, co se na záchodech děje (válečníci neznají stud jako lidé, jejich záchody nemají dveře a vždy tam může kdokoliv příjít).


Když uviděli Thora v záchodě, byl až po kolena ve splašcích. Vlastně pusu měl plnou výkalů a jediné lýtka a chodidla zůstaly čisté. Ihned poslali pro úklidovou službu (elfy, chudáky...) a umyli Thora v rybníce, kam se chodili saunovat. Rybník hned vypustili hrází ven, aby to odteklo. Všichni Thora litovali a Loki zuřil. Ne tolik, jako Thor: "Ten, kdo to udělal, je mi znechucen a bude okamžitě potrestán. Jelikož kolem záchoda je bordel a je mi líto elfů a navíc na Odinově krásné toaletě chybí prkýnko...." pak se zamyslel. Proč ho Loki varoval a pak najednou spadl do záchoda? To nemohla být náhoda. Očividně to někdo nastražil. A pak mu to došlo. "To uklidí a opraví Loki!" a začal se hlasitě smát. Loki už se chystal, že uteče, ale Thor vyhodil své kladivo do vzduchu a za chvíli už nahnal Lokiho zpět k toaletám. Dal mu kladivo, hřebíky a hadr a řekl: "Makej"

To ale ještě není konec. Thor nastražil na Lokiho past a když Loki sedl na to, co zbylo z Odinovy toalety, byly už nedotažené další hřebíky. A když Loki, sedící na místě blízko prkýnka, naštvaně bouchl pěstí do dřeva, které dělalo toaletu, Thorovo nedotažení hřebíků nechalo celou toaletu spadnout do jámy na výkaly a Lokiho s ní. Loki nadával a všechny jeho nadávky se rozléhaly Valhalou. Nikdo mu nepomohl a on kráčel po síni k rybníku úplně sám. Všichni se mu přitom smály a říkali: "Kdo spadne do jámy, nepůsobí na dámy. Freya však ví velice, že nezáleží je-li plný stolice - stejně by mu nikdy nedala, chytrá děvčice."




58 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Samota

bottom of page